Facebook Twitter Pinterest You_Tube
We want: The American Longbow van Best Made

We want: The American Longbow van Best Made

6 May 2016


Ok, we zullen het maar eerlijk zeggen. Wij zouden het liefst álle producten van de firma Best Made co in ons bezit hebben. De bijlen, de messen, de tassen, de first aid-kits, de kaarten, de toolbox..... the whole please! Vorige week presenteerden de avonturiers van Best Made co hun nieuwste 'classic tool': The American Longbow. Sinds dat moment staat deze prachtige boog dus bovenaan ons verlanglijstje. 'An object of grace and power'.

The_American_Longbow_in_use_urbans_and_indians1.jpg

Want kijk, als 50% indians hebben wij momenteel heus wel een goede boog om mee te schieten. Van prachtig hout, gemaakt door een echte Indiaan uit Haarlem, true story. Echt een prima boog, die van ons. Maar lang lang láng niet zo indrukwekkend als The American Longbow. Want classic tools van top kwaliteit maken, die ook nog eens bloedmooi zijn, dat kunnen ze alleen bij Best Made co.

The_American_Longbow_steun_urbans_and_indians1.jpg

De kern van de American Longbow is gemaakt van hickory, een lichtgekleurde en harde Amerikaanse houtsoort. Hickory is zeer veerkrachtig en wordt daarom vaak gebruikt voor bogen. De voor en achterzijde van de boog zijn gelamineerd met zwarte glasvezel. Hierdoor is minder hout nodig en is de boog ultra-licht.

Het hart van het handvat is gemaakt van Bubinga, een harde roodbruine houtsoort uit West-Afrika met een mooie houttekening. Het handvat is omkleed met zacht kalfsleer. De pijlensteun van is bedekt met een stukje kalfs-vacht. Dit zorgt er voor dat de pijl zachtjes rust op de steun en een vloeiend afschot. De boog is er in 3 verschillende gewichten, met bijpassende handgeschilderde pijlen.

The_American_Longbow_total_urbans_and_indians1.jpg

The_American_Longbow_case_urbans_and_indians1.jpgThe_American_Longbow_end2_urbans_and_indians1.jpg

Door de wikkeling van het touw te draaien, kan de spanning op de pees gefintuned worden. Een koperen nokpunt zorgt voor een referentie voor het plaatsen van je pijlen. Dit zorgt voor een constante en precieze baan van je pijl. The American Longbow is gemaakt in een gelimiteerde oplage.

The_American_Longbow_name_urbans_and_indians1.jpgThe_American_Longbow_top_urbans_and_indians1.jpgThe_American_Longbow_specs_urbans_and_indians1.jpg

The_American_Longbow_box2_urbans_and_indians1kopie.jpg

Best Made Co mag dan gevestigd zijn in hartje New York, ze weten als geen ander de beste tools voor outdoor-life te produceren. Wie ooit een bijl bestelde bij Best Made Co weet het; alle producten worden geleverd in prachtige gebrandmerkte kistjes. Zo kregen wij zelf ook ooit onze Best Made bijl thuisbezorgd. Het openen van de kist alleen al, was een belevenis. Ook de American Longbow (1m68 lang) zit een een ranke kist met een flinke lengte. Zo komt'ie veilig en onbeschadigd bij je aan via de post. We zien er nu al naar uit. Alleen nog even sparen...

The_American_Longbow_pijlen.png

winkel_best_made_co_blog_urbans_and_indians.jpg

--> meer weten over The American Longbow

--> naar de site van Best Made Co

foto's: Best Made Co

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg


Facebook Twitter Pinterest You_Tube