Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Tatataaaaa, onze nieuwe gastblogger!

Tatataaaaa, onze nieuwe gastblogger!

5 November 2013


Tatataaaaa, onze nieuwe gastblogger!

Urbans and indians proudly presents: onze nieuwe gastblogger Anne van Midden van Inspire Styling! Anne is een creatieve duizendpoot; ideeënmachine, fotograaf, conceptontwikkelaar, grafisch vormgever, textielkunstenaar en allround stylist. Vanuit Inspire Styling werkt ze aan het mooi maken van boeken, ruimtes, meubels, fotoshoots en producten. Anne is 27, woont in Amersfoort met haar vriend en twee katten. Voor urbans and indians blogt ze over stylish outdoor stuff. We vroegen haar het hemd van het lijf over haar werk, een knalrode brandweerbus, een bohemian wedding in the woods en haar kringloopverslaving:

foto Anne van Midden.jpgAvM_Moodboard_Amersfoort.JPG

Klinkt als een veelzijdige baan die je daar hebt!

Dat klopt! Als allround stylist en conceptvormgever visualiseer ik concepten. Ik doe alles wat met het visualiseren van ideeën te maken heeft. Of dat nu trendboeken maken, fotograferen, illustreren of ontwerpen is. Ik heb geen voorkeur voor een bepaald specialisme, maar streef naar een maximaal effect van mijn werk. Ik wil mensen verbazen en inspireren. Trends onder de aandacht brengen die wellicht niet voor de hand liggen, opvallende boeken en flyers maken, maar ook mensen zich thuis laten voelen door hun interieur helemaal af te stemmen op hun persoonlijkheid.

AvM_Moodboard_Found_treasures.JPGIS_Vormgevingenfotografieboek2_DeJukeboxvanmijnZiel.jpg


Is er een rode draad?

Natuur en fantasie, dat zijn twee passies die vaak terugkomen in mijn werk. Sprookjes, legenden, mythen; ik ben hopeloos gefascineerd door al deze verhalen. En natuur is en blijft één van mijn grote liefdes. In mijn werk zit altijd wel een verwijzing naar een natuurelement of een bepaald verhaal. Verder is een schetsachtige stijl met fijne details typerend voor de manier waarop ik werk.

IS_Chineselantaarn.jpgIS_Libellevleugel_workinprogress.jpg


Dus als we je zoeken? Dan lees je een sprookjesboek of loop jij door het bos?

Haha, misschien zit ik dan wel in het bos Andersen te lezen! Ik houd van buiten zijn, was vroeger al paardenbloemzaadjes aan het wegblazen, door het bos aan het rennen of bij het water smeltend naar jonge eendjes aan het staren. Wat dat betreft is er sindsdien niet veel veranderd. Nog steeds blaas ik die pluisjes weg, ren ik (met hardloopschoenen) door de bossen en gil ik elke lente weer bij het zien van die kleine donsbolletjes. Of het nou de natuur in Nederland, in Schotland of op Borneo is, ik houd van alle uitzichten, seizoenen en weertypes. In de praktijk zit ik vaak binnen achter de computer, maar áls ik buiten ben.. dan stuiter ik dolgelukkig over het strand/het bos/de hei. Het liefst met windkracht 7!

AvM_Herfstochtend.jpgAvM_Strand.jpg


Ben je een urban of een indian?

Zeker weten een indian! Oké, ik ben geen hele stoere indian; ik durf niet 's nachts alleen door een donker bos te lopen of een kikker op te pakken. Maar je maakt mij veel blijer met een kanotocht door het regenwoud dan met een weekje onbeperkt shoppen in New York. Dat is redelijk indian, toch?

AvM_Kanotocht Borneo.JPG


Pinterest-koningin?

Op zijn minst een hertogin. Sinds ik Pinterest 2 jaar geleden heb ontdekt, ben ik zo’n 21.000 pins verder. Voor iemand die dol is op mooie beelden en verzamelen is dit medium dé uitvinding. En tja, minimalisme is nou niet echt mijn ding. Kijk maar op Pinterest/InspireStyling.

Wat kan je niet weerstaan?

Pinterest dus, onze rode brandweerbus en de puppyogen die onze katten opzetten als ze iets stouts hebben gedaan. En ALLES met roomboter vulling; kano’s, gevulde koeken, bladerdeeg….   Mijn nieuwste verslaving – of laten we het een doel noemen – is servies zoeken bij kringloopwinkels. Ik ga deze zomer trouwen, vandaar dat ik al een blogpost voor urbans and indians schreef over een Bohemian wedding in the woods. Voor ons geen statafels en bitterballen, maar een bohemian buitenbruiloft: kleden bij een kampvuur, vegetarisch eten en wilde bloemen overal. Ik ben voor het feest een tof mix&match servies aan het samenstellen. Inmiddels zit ik op 23 borden, 12 kommen en 8 kandelaars. Het speuren bevalt me zo goed, dat ik overweeg een tweedehands winkel te beginnen. Niet zeggen tegen mijn aanstaande!

AvM_Picknick.JPGAvM_Vintageborden.jpg


Wat was je laatste uitstapje in de natuur?

Een rondje hardlopen in de bossen bij Soest. We zagen een paar herten en ik kon een gil niet onderdrukken. Niet zo handig, maar gelukkig zagen we ze een tweede en derde keer, en snapte ik dat ze een stuk langer blijven staan als je niet hysterisch reageert. Ik heb trouwens NIET gegild toen er een slang over het bospad voorbij gleed. Wel ontdekte ik toen dat ik héél hard kan rennen!

Wat is de ultieme glamping trip?

Op pad met onze brandweerbus en midden in de Scandinavische natuur wakker worden. Volledig uitgeslapen dankzij een goed matras in plaats van een luchtbed, that is. Ik snap niet dat mensen kunnen genieten van een vakantie met een gebroken rug. Een tent waarin ik kan staan, is om diezelfde reden ook een leuke luxe. Zo’n hoge Bell tent is echt voor mij gemaakt. De rest van de dag zou ik fotograferen, langs fjorden wandelen, in meertjes duiken, bessen plukken, elanden spotten en op zoek gaan naar tweedehands winkels. En ’s avonds met een glas wijn genieten van lekker eten op mooie borden. Er bestaan daar geen muggen en we gaan pas de tent in als de marshmallows op zijn en alle sterren geteld!

normandie.jpgAvM_Brandweerbus.jpg

Upcoming: meer posts van Anne van Midden / Inspire Styling op het blog van urbans and indians.

reacties ( 1 )    |    plaats hier je reactie
05.11.2013 gepost door Anne
Heel leuk om (weer) met jullie samen te werken, zin in! :)
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube