Facebook Twitter Pinterest You_Tube
In de wolken >>

In de wolken >>

10 November 2014


Heb jij dat ook, dat je soms fantaseert dat je binnenin een wolk zit? Zo'n dromerige omgeving hoog in de lucht, ver van drukke aardse zaken? Wij wel. Regelmatig eigenlijk. De behoefte aan zo'n verstilde droomwereld vormt het uitgangspunt van Cumulus, een grote witte cocon hoog boven de grond, in de vorm van een wolk. Zodra je via de touwladder naar boven bent geklommen, kom je in een andere wereld terecht.

Cumulus, A Space Of Calm luidt de volledige titel van de installatie. Cumulus is dan ook bedoeld om bezoekers een serene en rustgevende ervaring te bieden. Ontwerpers Jordi Iranzo, Stefanie Rittler en Nadine Kesting studeerden met deze tent-achtige structuur af aan de Universiteit voor Kunst en Design Burg Giebischenstein in het Duitse Halle.

jordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-09.jpg

jordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-03.jpg

Hoog tussen de boomtoppen, betreed je een kalme witte wereld die helemaal los staat van de omgeving. Een gevoel van serene gewichtloosheid overheerst, contouren van alles wat zich buiten de wolk bevindt vervagen, en ook geluiden worden gedempt. De baleinen die vorm geven aan de zijwanden, komen samen in een oog in het dak dat uitzicht biedt op andere wolken.

jordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-06.jpgjordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-07.jpgjordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-01.jpgCumulus is gemaakt van polyester dat regen en wind doorlaat. Zo krijg je extra het gevoel dat je je in een wolk bevindt. Het materiaal is bovendien elastisch en licht verend. Hierdoor neemt Cumulus door de interactie met de bezoekers telkens verschillende vormen aan. Aan de buitenkant zijn telkens verschillende uitstulpingen te zien, en in het donker zorgen drie lichten in de wolk, voor een fascinerend schimmenspel op de wanden van de Cumulus. Het is heerlijk relaxen in de Cumulus. De ingang van de wolk kan afgedekt worden door een net waar je als een hangmat in kan liggen en tegen de wanden en op de bodem van de tent kun je heerlijk loungen en slapen.

De wolk is dan ook een succes en er wordt al gevraagd naar deze dromerige relaxplekken in achtertuinen. De ultieme kruising tussen hide out, boomhut, trampoline en de felbegeerde backyard shed. Wij zeggen: produceren die Cumulus!

jordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-08.jpgjordi-iranzo-stefanie-rittler-nadine-kesting-cumulus-burg-halle-art-design-germany-10.jpg

foto's: Thomas Lewandovski

Liever een ander soort tent? --> bekijk hier onze collectie Bell tenten

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg


Facebook Twitter Pinterest You_Tube