Facebook Twitter Pinterest You_Tube
recept, zomerse, paella
Recepten overzicht

zomerse paella

02 Aug 2012 - door Thijs

Verhaal achter dit recept

Deze paella heb ik wel eens op de camping gemaakt voor 60 personen! Maar hij is ook heel lekker voor 6 personen. Als je een goed vuur hebt en alles hebt voorgesneden, maak je deze paella in 30 minuten.
Ingrediënten

6 personen:
- 450 gram risotto- of paellarijst (met gewone rijst kun je geen paella maken) - 6 konijnenpootjes (of eventueel kippenpootjes) - 350 gram grote garnalen of fruits de mer - 1 blikje maiskorrels - 200 gr doperwten, vers of uit de diepvries - 1 blikje kidney beans - 200 gr chorizoblokjes - 1 rode paprika, in blokjes - 1 gele paprika, in blokjes - 1 ui - 2 tenen knoflook - zwarte olijvenkippenbouillon - 1 zakje saffraan - 1 citroen, in parten - olijfolie - tabasco - een paellapan - houtvuurtje, bbq, brede pit of paellaring - combineer met: stokbrood, groene salade en een lichte koude rode wijnBereidingswijze

Het geheim van een goede paella zit hem in de breedte van het vuur. Een houtvuur, een bbq, een brede pit of een paellaring is geschikt om de grote pan gelijkmatig te verwarmen. 

Maak eerst een pan met bouillon, circa 2 liter. Gebruik daarvoor 4 blokjes kippenbouillon en de saffraan. Voeg naar smaak tabasco toe. Zorg er voor dat de bouillon stevig van smaak is, anders krijg je een flauwe paella. Fruit nu in wat olijfolie de knoflook en de ui. Als deze glazig zijn, voeg dan de chorizo en de rijst toe. Vlak voordat de rijst aanbrandt, giet je er wat bouillon bij. Vervolgens roer je alles goed door. Dit herhaal je net zolang tot de rijst gaar is. In de tussentijd bak je in een andere pan de konijnen- of kippenpoten in wat olijfolie. Mocht je maar 1 vuurbron hebben, dan doe je dit vooraf in de paellapan en zet je de poten weg zodra ze gaar zijn. Voeg de garnalen of fruits de mer toe. Schep alles goed om. Voeg als laatste de paprika, mais, doperwrten en kidneybonen toe en schep om. Laat een paar minuten goed doorwarmen. Leg de konijnen- of kippenbouten, parten citroen en de olijven bovenop en serveer met een lichte koude rode wijn, stokbrood en een groene salade. 

Tip: Als je paellapan voor eerst gebruikt, maak hem dan goed schoon om de coating te verwijderen, en zet hem in de olijfolie. Hou hem ook ingevet als je hem opbergt. plaats je eigen recept
reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg
Facebook Twitter Pinterest You_Tube