Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Online Workshop Caravan Schilderen

Online Workshop Caravan Schilderen

20 July 2014


We kennen het gevoel. Je hebt een heel leuke caravan op de kop getikt, en bent heel blij. Alleen... het interieur is 50 tinten bruin. Werk aan de winkel dus! Wij deden je al voor hoe het moet tijdens onze Extreme Caravan Makeover met Caravanity! Hoe je het zélf aanpakt in je eigen caravan, laten we je zien in de online workshop Caravan Schilderen die we die dag maakten.

Zag je het? Het kan dus ECHT in 2 lagen! Als je het maar goed aanpakt. Scheelt ontzettend veel tijd. De gouden stappen van onze schilder Remco van Histor: 

1. eerst alles goed ontvetten, bijvoorbeeld met St Marc. 

2. dan: schuren! Schuur met een schuurspons in plaats van met schuurpapier, dan krijg je geen krassen. Remco noemde het merk Scotchbright als een aanrader. Daarna: alle delen goed stofvrij maken met een doek.

3. dan; afplakken! Een intensief klusje, maar o zo belangrijk voor een strak resultaat! 

4. dan begint het schilderfeest: kies een watergedragen primer (grondverf) in een neutrale kleur + acryllak in de kleur die je als eindresultaat wilt. Wil je het écht in 2 lagen fixen, kies dan verf van een goed merk; Histor of Flexa kunnen we je aanraden. Goedkope verf dekt veel minder goed en dat levert je veel meer werk op.

5. doe ook niet te zuiging met verf; zet alles een beetje dik op, dat scheelt heel veel werk. Zuinig doen betekent simpelweg nog een extra laag moeten doen, en dat wil je liever niet toch?

6. na de grondverflaag schuur je alles nog even lichtjes op, om er voor te zorgen dat de lak beter hecht. Nog even alles stofvrij maken met een natte doek, en je kunt aan de slag met de lak. 

7. dan is het tijd voor de laatste laag! Bedenk weer: zet je lak er een beetje vet op, dan dekt het in 1 keer. Oppervlakten die intensiever belast worden zoals tafelbladen, kun je nog een laagje extra geven.

KLAAR!! Of zoals schilder Remco zegt: "Van een oud beestje, naar een kampeerfeestje!"

ecm_willy_vor_en_na1.jpg

ecm_willy_afplakken_melissa.jpgecm_willy_wordt_wit2.jpg

ecm_willy_bordje_nat.jpgecm_willy_rultaat_binnen1.jpg

ecm_willy_rultaat_binnen4.jpg


--> bekijk ook onze instructie voor het stylen van je caravan

--> bekijk ook onze instructie voor het stofferen van je caravan-kussens

--> geïnspireerd? naar de webwinkel van urbans and indians

--> naar het boek met de mooiste caravan makeovers van Nederland en Belgie in beeld


Met dank aan: Histor

reacties ( 3 )    |    plaats hier je reactie
21.08.2014 gepost door Diana
Nice:)!
02.04.2018 gepost door Irma
Ziet er mooi uit! Bestond jullie caravan geheel uit hout, de binnenkant? Mijn Eriba ook grotendeels uit 'plastic', is dit overschilderbaar op dezelfde wijze? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Irma
20.04.2018 gepost door pedro
hoi, mooi resultaat, we zijn zelf aan een schilderproject begonnen van onze knaus uit 1982 nav jullie filmpje. Echter in het filmpje worden de wanden niet meegenomen, wij hebben zelf een soort vinyl op de muren, had die caravan op het filmpje dat ook en hebben jullie het verwijderd voor het schilderen? gr Pedro
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg


Facebook Twitter Pinterest You_Tube