Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Nooit meer je saaie koffer kwijt! >>

Nooit meer je saaie koffer kwijt! >>

9 May 2014


van onze gastblogger Anne van Midden:

Ooit meegemaakt? Je komt aan in je vakantieland en wil niets liever dan zo snel mogelijk dat duffe vliegveld uit en de zon in! Maar eerst: je koffer vinden op de bagageband… Had je nu maar geïnvesteerd in een nieuwe koffer! Die zwarte koffer, gemiddeld formaat, gemiddelde look, ga je natuurlijk NOOIT meer vinden. Optie één: je trekt alle zwarte koffers die op de jouwe lijken van de band af, om vervolgens boze toeristen op je af te zien stormen. Optie twee: je wacht tot hij als laatste overblijft en loopt nog ná de stewards de aankomsthal uit.

Vergeet die ellende! Ik heb een derde optie voor jullie: pimp your luggage! Schilder, plak en teken tot je koffer one of a kind is, en wandel voortaan snel en vrolijk het vliegveld uit.

Mogu via Fine Little Day.jpgMogu Takahashi - suitcase.jpgMogu Takahashi suitcases

Eliza's Painted Suitcase DIY.jpgEliza's painted suitcase - The Nerd Nest

Het beste van een gepimpte koffer? Je hoeft geen waanzinnig schildertalent te zijn, om deze DIY uit te voeren! Ga zelf, of met je kinderen, aan de slag en laat los dat het perfect moet zijn. Het stikt van de oude koffers bij de gemiddelde kringloopwinkel, voor een paar euro heb je al een exemplaar, dus genoeg reden om gewoon maar wat te proberen.

Image of Lemon Ed Painted Suitcase.jpgOctopus painted suitcase. Michelle White.jpgLemon Ed painted suitcase - Mr Toast, Octopus painted suitcase - Michelle White

Rez Hoofz Hand Painted Luggage.jpgHand painted luggage - Rez Hoofz

Probeer eens patronen te combineren, bijvoorbeeld met verfsjablonen. Voor rechte lijnen is het handig om stukken af te plakken met schilders- of washitape.

diy inspiration paint luggage storage.jpgPolka dot suitcase - Sir Edmonds Vintage via Etsy

Snel en super makkelijk is deze polka dot koffer: zet met een sjabloon de stippen erop. Of doe het omgekeerd: plak gewoon ronde stickers op de koffer. Spuit hem in een toffe kleur en verwijder de stickers zodra de verf droog is. Voila! 

Vintage Superhero Comic Luggage Custom door GreenDoorTradingCo.jpgLarge Blue Aquarium II up-cycled Suitcase.jpgSuperhero comic suitcase - GreenDoorTradingCo, Aquarium suitcase - uoldbag via Etsy

Met lijm, beelden uit oude boeken, tijdschriften of comics en transparante lak maak je koffers zoals deze twee. Ik denk aan landenthema’s, een koffer vol streepjescodes, vlaggen of kindertekeningen. Of wat denk je van koffer met mooie illustraties uit oude encyclopedieën?

chalkboard painted suitcase, Sincerely by Ashleigh.jpgChalkboard suitcase - Sincerely by Ashleigh

Altijd goed: schoolbordverf. Al is het maar om de bagagesjouwers te verrassen met een lieve boodschap!

urbans_and_indians_brown_girl_decorating.jpgDIY washi tape&maps suitcase - Brown Girl Decorating

Deze leuke koffer is gemaakt met oude kaarten, verf en washi tape. Koffertjes zoals deze hoeven natuurlijk niet eens perse op reis, ze doen het ook leuk om de kast. Weer eens wat anders dan de gemiddelde kartonnen opbergdoos!

Amaia Arrazola - Illustration.jpgIllustrated suitcase - Amaia Arrazola

Zeg nou zelf, als je deze voorbeelden ziet wil je toch nooit meer terug naar een saaie koffer? En daarbij.. een dagje verven, plakken en stempelen lijkt mij de ultieme voorpret!

Veel plezier en alvast een fijne vakantie!

 

van onze gastblogger Anne van Midden - Inspire Styling

--> naar de shop van urbans and indians

--> lees meer blogberichten van urbans and indians

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube