Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Je oude thermosfles verbergt een schat!

Je oude thermosfles verbergt een schat!

14 November 2012


Heb je ooit goed naar de binnenkant van je oude thermosfles gekeken? En gezien wat voor prachtige glanzende cocon je drankjes altijd warm hield?

Ontwerpers Klaas Kuiken en Dieter Volkers ontdekten de schoonheid van de oude glazen thermos en maakten er een collectie sprookjesachtig mooie lampen van. Ze verzamelden ontelbaar veel oude thermosflessen, haalden de zilverkleurige cel er voorzichtig uit en lieten de isolerende laag verdampen in een hete oven. Op de tere coconnen kwamen prachtige halftransparante tinten brons, beige, goud, zilver, grijs, groen, roze, wit en parelmoer te voorschijn.

Kuiken en Dieters tranformeerden elke cocon tot een lamp, door er een kap en een elektrisch mechanisme toe te voegen. Het resultaat is New Found Treasures, een collectie magische unica’s die prachtig licht geven. 

new_found_treasures_thermosfles_coconnen2.jpg

new_found_treasures_thermosfles_his.jpg

new_found_treasures_thermosfles_coconnen1.jpg

new_found_treasures_thermosfles_donker.jpg

Met New Found Treasures willen Klaas Kuiken en Dieter Volkers een ander licht werpen op de alledaagse objecten om ons heen en de waarde die dingen hebben. Een schijnbaar waardeloze gebruiksvoorwerp als een oude thermoskan, kan zich ontpoppen tot een prachtig nieuw product. Als we het maar willen zien.

Meer info: www.klaaskuiken.nl en www.dietervolkers.nl

beelden: Klaas Kuiken en Dieter Volkers.

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube