Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Mobile Magic >>

Mobile Magic >>

4 March 2014


Komt het soms door de aankomende lente, dat ik opeens behoefte heb aan licht en ruimte? Ik ben van alles aan het opruimen, rijd af en aan naar de kringloopwinkel met een bus vol oude zooi en ik wil het liefst de hele dag alle ramen open zetten. Kom maar op met die frisse wind!

En wat te denken van mijn fascinatie heb voor mobiles? Het hangt er vast mee samen; het hele principe van een mobile werkt niet zonder ruimte en lucht. En dan heb ik het niet over de plastic figuurtjes die je boven een wiegje hangt. Nee, ik heb het over mobiles die meer in de buurt komen van de kunstwerken die Alexander Calder maakte. Prachtige artistieke exemplaren met veren, stukjes leer of andere objecten die vrij bewegen in de wind. De ultieme toevoeging voor je huis deze lente. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar laat je vooral inspireren om zelf aan de slag te gaan!

It's a system of strings - Folk art mobile .jpgThe Alison Show - Leather Triangle Mobile .jpg

It's a system of strings - Folk art mobile | The Alison Show via Bigcartel - Leather Triangle Mobile

scandifoodie.pnghimmeli mobiles by noninoko.jpg

Noninoko - Himmeli mobiles

In Finland wordt rond de kerstdagen de traditionele Himmeli mobile opgehangen, om een goede oogst te bevorderen. Hoe ingewikkelder de vormen, hoe beter de oogst zou zijn. Deze mobiles worden traditioneel gemaakt van stro, maar tegenwoordig zie je ook varianten met rietjes. Officieel kerstdecoratie dus, maar ze zijn mooi genoeg om het hele jaar op te hangen!

Kim Baise - Stick and Stripes mobile.jpg

Kim Baise - Stick and stripes mobile

Duidelijk geïnspireerd door de oude Finse traditie, is de mobile van de Kim Baise. Deze kunstenaar uit Los Angeles heeft zich gespecialiseerd in het maken van mobiles. Inmiddels zijn er vele varianten van dit exemplaar, maar deze met de geschilderde takjes is wel erg leuk (om zelf te maken)! Er zijn online veel Himmeli DIY’s te vinden, zoals de tutorial van Elsie Marley of deze van Free People Blog:

diy_free_people_blog_mobile.jpg

free_people_blog_DIYmobile5.jpg

Free People Blog

Gretchen Gretchen - Dreamcatcher .jpgAlisa Burke - Nature mobile.jpg

Gretchen Gretchen blog - Dreamcatcher I Alisa Burke - Nature mobile

In deze mobiles spelen veren de hoofdrol: naturel, gekleurd of beschilderd met honderd stipjes. Dromenvanger meets mobile!

Kim Baise - Homes Mobile .jpgKim Baise - Homes Mobile2 .jpg

Kim Baise - Mobile homes

Kim Baise is wat mij betreft het opperhoofd van de toffe mobiles. Naast de fantastische en ultieme glamping ‘mobile homes’ hierboven, maakte ze ook een mobile met Moonrise Kingdom thema, naar de film van Wes Anderson.

Kim Baise - Moonrise Kingdom mobile.jpgkim_baise_mobile_platenspeler.JPG

Kim Baise - Moonrise Kingdom mobile

Aura Chimes - Ladies & Gentleman Studio .jpg

Aura Chimes - Ladies & Gentleman Studio

Voyage Immobile - Etsy 2.jpg

Voyage Immobile - Etsy

Deze mobile  ziet er super-kunstzinnig uit, maar als je goed kijkt, ontdek je allerlei figuurtjes en en materialen die iedereen in huis kan hebben. Dus you can do this! Verzamel draadjes, veren, stukjes leer, metaal en andere schatten en ga aan de slag, alleen of met je kinderen. Maak er wat moois van!

gastblogger Anne van Midden - Inspire Styling


DIY WINACTIE

We riepen onze lezers op om zelf een mobiel te maken en een foto van hun eigen creatie in te sturen. De maker van de allermooiste mobiel kon een biobamboe serviesset winnen 'om lekker mee te picknicken onder je mobiel!'. We ontvingen spontane, grappige, lieve en prachtige inzendingen, waarvoor veel dank. Een jury onder leiding van gastblogger Anne van Midden (Inspire Styling) boog zich over de inzendingen en maakte een keuze.

Echt de aller- allermooiste was de mobiel van Imke Verhoef van LoveJohnny. Wauw! We waren erg onder in indruk van zoveel schoonheid. Uit het juryrapport: “De winnende mobile is licht, natuurlijk, creatief en speels. En door de kraanvogels, veertjes en Jurianne Matter dessins, de ultieme combinatie van DIY, natuur en design. Prachtig, een hele hoge 'wow'factor!

detail in woonkamer klein.jpg

Gefeliciteerd Imke! De biobamboe-serviesset komt naar je toe! Happy picknicking!

IMG_0664.JPGzip_cup_coconutwhite_mosa.jpg

--> naar de shop van urbans and indians

--> lees meer blogberichten van urbans and indians

reacties ( 1 )    |    plaats hier je reactie
05.03.2014 gepost door allihoppa
Wat een prachtige mobiles!
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube