Facebook Twitter Pinterest You_Tube
kantoor in het groen

kantoor in het groen

18 September 2013


De vakantie is nu echt definitief voorbij, ook voor de late badgasten onder ons. De bikini is weer weggestopt en we zijn met frisse tegenzin weer aan de slag achter onze computer! Hoe maak je de overgang van strand naar kantoor acceptabel? Of nee, eigenlijk is de vraag: hoe zorg je er voor dat er niet eens zo veel verschil bestaat, tussen het strand en je kantoor? Laat je inspireren door deze office sheds. Ze staan in achtertuinen, op daken, op 4 wielen en middenin het groen. Zo haal je de natuur naar je kantoor. Of zet je je kantoor in de natuur.

Zoals deze perfecte thuis-werk studio, gewoon in je achtertuin, met alle tools die je nodig hebt. Zijn je ogen moe van je Imac? Maak dan even een koprol in het gras. Werkt geheid!

hackney shed- office sian , london england.jpg

dezeen_The-Hackney-Shed-by-Office-Sian_5.jpgdezeen_The-Hackney-Shed-by-Office-Sian_2.jpg

The hackney shed by office Sian

Ross Anderson van Anderson Architects bouwde midden in New York deze urban campground op het dak van zijn kantoor. Perfect voor pauze’s, meetings en werkborrels. In tijden van deadlines slaapt het personeel zelfs op het dak; even bijkomen onder de sterrenhemel van NYC, en dan vroeg weer aan het werk.

30-anderson-architects.jpg

Anderson Architects


In de AvL Workskull kunnen werknemers van grote bedrijven zich terug trekken om in totale rust te werken.

iprocms_product_gallery.filename.843.jpgAVL Workskull.jpg

Atelier van Lieshout, 2005


Architectenbureau Selgas Cano is gevestigd midden in Madrid tussen de bomen. Het stadsleven gecombineerd met natuur; zo krijg je heel het jaar door genoeg inspiratie!

office salgas cano architecture iwan baan.jpg

selgas-cano-office-2553-528x352.jpg

Ontwerp: Iwan Baan

Creatieve denkprocessen vragen gerichte aandacht, brainstormen gaat het beste zonder dat iedereen je stoort met praktische zaken. Alex Wyndham bouwde een simpele, kleine en praktische art-shed om ongestoord in te klussen en ontwerpen.

alex wyndham artshed 2.pngalex wyndham artshed 1.png

Ontwerp: Alex Wyndham


Deze Mobile Airstream-caravan is omgebouwd tot een design studio, uitgerust met een kleine bibilotheek, wifi en een tekentafel. Met deze studio maak je direct een goede indruk op je klanten!

Outdoor-Design-12-Awesome-Office-Pods-For-Your- mar compton Backyard-12.jpegarchitect andreas stavropoulos2.jpg

Architect andreas Stavropoulos


Het fenomeen office shed bestaat al langer dan vandaag. Zo had de bekende dichter Dylan Thomas (1914-1953) ook een writing shed vlak bij Laugharne in Wales, met een waanzinnig uitzicht op zee. Deze prachtige writing shed kun je bezoeken. Bijzonder: het interieur is nog precies hetzelfde gebleven als in 1953! Een aanrader voor als je naar Wales gaat!

2065387_fbf705d5.jpg

shed dylan thomas.jpg


Ontwerper Michael Jantzen ontwierp de M-velope serie. Deze (strand) huisjes zijn bedoeld om het maximale uit een ruimte te halen.  Je kunt het huisje makkelijk uitklappen en veranderen, zodat je niet de hele dag tegen vier muren aan zit  te kijken. Zo is het dus multifunctioneel als kantoor maar ook als relaxing-spot.  

micheal jantzen, m- velope.jpgvidsmtxcx5afg1x6.jpg

Ontwerp: Michael Jantzen

Philippe Vendrolini, bouwde deze studio in zijn tuin in San Fransisco. Omdat zijn office shed voornamelijk uit ramen bestaat en ook nog op het dak is gevestigd, heeft hij een prachtig uitzicht op de skyline van San Fransisco. Het is helemaal niet erg om ‘s nachts nog door te werken op deze manier!

philipe vendrolini garden studio 21.jpgphilippe vendrolini- garden studio22.jpg

 

Shoffice – de naam zegt het al, is een shed + office, maar dan met een modern tintje. Het ontwerp van dit kantoor is geinspireerd op organische vormen uit de natuur. Zo wordt je Shoffice en je tuin een geheel.

01shoffice.jpg06shoffice.jpg

ontwerp: platform 5 architects

 

--> lees ook: de small great escape

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube