Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Iconen van het buitenleven

Iconen van het buitenleven

25 August 2012


Heb je al eens een bestelling geplaatst bij bij urbans and indians? Dan heb je ze vast gevonden in je pakket: de postkaarten met grafische iconen van het buitenleven. Ze zijn gemaakt door Angelique Viester, een Rotterdamse illustrator die aan het roer staat bij Illunatics. In haar studio staat wel een computer, maar die gebruikt ze het liefst in combinatie met schaar, pen en potlood. Het levert helderde iconische beelden op, die bedrieglijk eenvoudig ogen.

bijl_illunatics.jpg

lucifers_illunatics.jpg

shuttle_illunatics.jpg

verrekijker_illunatics.jpg

Veel van haar werk bestaat uit collage-achtige jaren 50 composities met een zekere feel good factor. Maar die bij nader inzien barsten van de inhoudelijke verwijzingen en (zwarte) dubbele bodems. Want alleen 'mooie plaatjes' maken, daar is Angelique niet van. Het werk van Angelique Viester is regelmatig te zien in de VPRO gids en uitgaves van de Koninklijke Bibliotheek en Essent. Meer zien van Illunatics? Klik dan hier naar de website.

Wil je de ansichtkaarten met de iconen van het buitenleven ook graag ontvangen? Plaats dan een bestelling in onze webshop en je krijgt ze van ons cadeau!

--> naar de shop van urbans and indians

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg
Facebook Twitter Pinterest You_Tube