Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Glamping volgens de Koreanen

Glamping volgens de Koreanen

15 March 2016


Verrassend feitje: kamperen is razend populair in Zuid-Korea. En dan hebben we het niet over een klein clubje Koreaanse hipsters die er met een tent op uit trekken; in drie jaar tijd is het aantal Koreaanse kampeerders verdubbeld naar 1,3 miljoen! Slapen in een tent; de stijlbewuste Koreanen zijn er dol op. En dat levert veel moois op. De prachtige glamping-tenten van ArchiWorkshop bijvoorbeeld.

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten2_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten_interieur2_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

Midden in het woeste berglandschap van Yangpyeong-Gun ligt Sang Sang, een alles behalve doorsnee camping. Op het afgelegen kampeer-terrein staan futuristische glampingtenten, die in eerste instantie doen denken aan witte ruimteschepen. Ufo's en slang-achtige tunnels van kunststof doek, vormen hier de gedroomde reisbestemmming voor alle Koreaanse glampers en ecotouristen.

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten3_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten5_urbans_and_indians.jpg .jpg

Dicht bij de natuur, met ecologische grondslag, modern design én comfortabel”, dat waren de uitgangspunten van bureau ArchiWorkshop bij het maken van de tenten. De ontwerpers uit Seoul schetsten 2 verschillende vormen; een ronde tent, geïnspireerd op de kiezelstenen in de nabij gelegen rivier. En tent als de rivier zelf; een tunnel met verspringende vloerhoogtes, die zich naadloos aanpast aan de aflopende ondergrond.

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten_helling2_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

Hoewel het klimaat in deze Koreaanse vallei extreem kan zijn, kom je in de glamping-tenten in Yangpyeong-gun niets te kort. Beide modellen hebben een terras, een glazen pui voor daglicht, een vaste vloer en een dubbel tentdoek van high tech materiaal, dat de kampeerders beschermt tegen kou, regen en zon. Het interieur is strak ingericht, met banken die kunnen worden uitgeklapt tot bedden, een kleine kitchenette, airconditioning, verwarming, TV en zelfs een badkamer met toilet. Ook leuk: de scheidingswanden van de badkamer zijn door jonge Koreaanse kunstenaars beschilderd. En misschien wel de allergrootste aantrekkingskracht: álle tenten hebben een magistraal uitzicht op een beeldschone Koreaanse vallei, een slingerende rivier, ontelbaar veel berghellingen en kilometers bos. Yep, we zetten hem direct op onze bucketlist.

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten_interieur_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten_bed_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg

kamperen_in_korea_archiworkshop_tenten_donut_urbans_and_indians.jpg kopie.jpg
Fotografie: June Young Lim

--> meer over de makers van ArchiWorkshop

--> naar de glamping tenten van urbans and indians

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg


Facebook Twitter Pinterest You_Tube