Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Do it yourself: roadmap kaarten-set

Do it yourself: roadmap kaarten-set

15 July 2015


Ga je deze zomer op pad om 100 avonturen te beleven? Save your maps! Want vandaag laten we je een DIY wanderlust kaartenset zien met je eigen roadmaps! Het is echt easy-peasy en superleuk om te versturen. En te ontvangen; leve de snail mail! We maken een set met kaarten, enveloppen en een opbergmapje. Die laatste kun je weglaten natuurlijk. Kan de postbode niks schelen. Dol op opbergmappen? We laten je ook de XL versie zien. Daar gaat'ie: 

stap 1: get your stuff together

diy_kaart_kaart_nodig_urbans_and_indians.jpg

De lijm is optioneel. En je hebt een naaimachine nodig. Ho! Niet afhaken nu: je hoeft dus echt geen held op de naaimachine te zijn om dit tot een goed einde te brengen. Weet je de aan-/uitknop en de rechte steek- / zigzagknop te zitten? Mooi, dat is echt genoeg! Zelfs draadjes afknippen hoeft niet. We kozen hier voor een set met een dubbel gevouwen A6 kaart. Dan heb je dus dik papier in A5 formaat nodig. Je kun natuurlijk ook een 'enkele kaart' maken. Dan kies je gewoon een A6 correspondentiekaart als basis. De enveloppen zijn mooie dikke enveloppen in A6 formaat. We kozen hier fluo draad om te stikken, maar any color goes

stap 2: knip de landkaarten en zigzag op elkaar

diy_kaart_kaart_knippen0_urbans_and_indians.jpgdiy_kaart_kaart_knippen_urbans_and_indians.jpg

diy_kaart_kaart_route_stikken2_urbans_and_indians.jpg

Leg de A5 of A6 kaart op de landkaart en knip een gelijke maat. Maak de blanco kaart en de routekaart aan elkaar met een zigzagsteek rondom langs de zijkanten. Voor de dubbele kaart: vouw dubbel. 

stap 3. mark your favourite route

diy_kaart_kaart_route_stikken_urbans_and_indians.jpg

Laat zien waar je geweest bent tijdens je (imaginaire) reis door met een rechte stik-steek een route over de kaart te stikken. KLAAR! Je wanderlust-kaart is al af! Makkelijk of niet? Met deze originele snail-mail-diy ga je iemand heel blij maken, wedden?

diy_kaart_kaart_af_urbans_and_indians.jpg

Heb je de smaak te pakken, of wil je iemand een heel mooi cadeau geven? Naai dan heel eenvoudig een mapje voor een correspondentieset. Daar gaat'ie:  

stap 4. maak er aan fancy set van met een mapje

diy_kaart_kaart_kleine_map_zigzag_urbans_and_indians.jpg

Ook het mapje is supersimpel te maken! Knip twee stukken landkaart ter breedte van je kaarten en enveloppen. De lengte is ongeveer tweeenhalf keer de hoogte van de ansicht kaart; de map moet een vak en een flap hebben. Stik weer op elkaar met een zigzag-steek langs de randen. KLAAR! Wil je écht fancy doen? Stik dan een lint vast aan de bovenkant van de flap, om het mapje mee dicht te knopen.

diy_kaart_kaart_zigzag_urbans_and_indians_logo.jpgdiy_kaart_kaart_kleine_map_af3_urbans_and_indians.jpg

diy_kaart_kaart_kleine_map_af4_urbans_and_indians.jpg

Hou je van groot? Je kunt de map ook dubbel zo breed maken voor 2 sets kaarten en enveloppen naast elkaar. Onze XL versie ziet er zo uit:

diy_kaart_kaart_grote_map_urbans_and_indians.jpg

You can do it!

Gelukt? Yay! Stuur je ons een kaartje?

foto's: urbans and indians

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg


Facebook Twitter Pinterest You_Tube