Facebook Twitter Pinterest You_Tube
Extreme Caravan Makeover - The Making Of

Extreme Caravan Makeover - The Making Of

18 June 2014


Je hebt het vast gehoord: Caravanity en urbans and indians lanceerden dit voorjaar de Extreme Caravan Makeover. Want beiden willen niets liever dan kamperen bevrijden van het suffe imago dat het nu heeft. We zeggen het nog maar even: camping is sexy! Of op z'n minst: kamperen kan mooi en hip, ook met een caravan!

Alle bezitters van een tourcravan, type bruine sleurhut, krijgen de kans hun caravan aan te melden voor een totale metamorfose. De winnende caravan wordt in 1 dag tijd  - ja je leest het goed - van binnen geschilderd, gestoffeerd én gestyled. Als klap op de vuurpijl krijgt de eigenaar een weekendplaats op Camping Bakkum cadeau. VROUW Magazine van De Telegraaf meldt zich als media-partner en al snel hebben we 47 enthousiaste reacties binnen.

Kleine caravannetjes, gigantische dubbel-assers, charmante oldtimers en reispaleizen van 2 jaar oud; alles komt voorbij. Selecteren is geweldig, selecteren is wreed. De keuze valt op een Wilk Ci 370 Sport uit 1978 van trotse eigenaar Melissa Meurkens. Melissa tikte de caravan afgelopen jaar op de kop, gaf hem de naam Willy en was vastbesloten hem een grote opknapbeurt te geven. Want de buitenkant was al wel leuk en fris, maar de binnenkant... Heel, heel blij, wat zeggen we, uitzínnig is Melissa. wanneer ze hoort dat ze gewonnen heeft: WIEHOEEE!

ecm_willy_voor_aanvang_keukenblok2.jpg

We delen troostprijzen uit aan caravan-eigenaars die het niet werden: vlinderstoelen van Lafuma, een serviesset van urbans and indians en een aantal boeken van Caravanity. Daarna gaan we aan de slag met Willy! We laten je in dit blogbericht zien welke stappen we zetten voor een geslaagde makeover, zodat jij thuis ook aan de slag kunt met je caravan!


STAP 1: maak een moodboard

Een goede caravan-makeover begint met een moodboard. Kies de sfeer die jij in je caravan wil, en zoek daar beelden bij. Een ansichtkaart, een plaatje uit een tijdschrift, een stukje behang of stof, wat voorwerpen en voeg eventueel wat woorden toe. Kijk kritisch: klopt elk onderdeel met de sfeer die je koos? Zo niet, haal het weg tot het een geheel vormt. Dat wordt je moodboard! Nu maak je een kleurenschema, ofwel; het lijstje met kleuren die je wilt gebruiken. Voor Willy werken we met we de volgende sfeer en kleuren:

ecm_willy_moodboard.jpg

We kiezen de verfkleur, kopen stoffen en verzamelen de mooiste kampeeritems en accessoires. Histor stelt 2 schilders beschikbaar die ook kunnen behangen, superhandig!DE GROTE DAG

Op 13 juni is het zover: SHOWTIME! Melissa en vriendin Nyncke komen in alle vroegte aan met Willy op Camping Bakkum. Een grote ploeg wacht hen op: Femke van Caravanity, Mariëlle en Linda van urbans and indians en de mannen van Histor voor het schilderen. Petra en Agnes maken foto's voor VROUW en Suzanne schrijft een reportage voor het magazine. Ook Casper en Cristian zijn er voor het opnemen van de how-to-filmpjes, want we gaan het trucje ook aan jou laten zien! Om het feest compleet te maken is de band Bongomatic aanwezig, want wat is een Extreme Caravan Makeover zonder band? Nou dan! DAAR GAAN WE!

ecm_willy_crew4.jpgecm_willy_voor_aanvang_keukenblok.jpg


STAP 2 - SCHILDEREN

Het schilderwerk is de grootste klus. Er staan blikken warm wit (Ral 9010) klaar voor een lichte en ruimtelijke basis. En een mooie kleur zeegroen (Histor Haag, nr 3020-B90G) voor het frisse en de sfeer. Melissa heeft van tevoren de caravan al ontvet en licht opgeschuurd. MissCaravanity Femke Creemers weet alles van het schilderen van caravans. Ze nam zelf al twee caravans onder handen en ontving van tientallen Caravanity-fans de beste tips and tricks uit de praktijk. Zij is dan ook Hoofd Schilderwerk vandaag. Wil je weten hoe je het zelf aanpakt? Cristian Kiesling en Casper Boot hebben how to filmpjes gemaakt van alle stappen. Bekijk hier onze online Workshop Caravan Schilderen!

ecm_willy_afplakken_melissa.jpgecm_willy_wordt_wit2.jpgecm_willy_bordje_nat.jpg

Tip: het geheim van een caravan schilderen zit hem in de stappen die je zet. In de juiste volgorde: ontvetten, schuren, stofvrij maken, afplakken, schilderen met primer, (eventueel opnieuw schuren en stofvrij maken), schilderen met sneldrogende lak. Het liefst op waterbasis; beter voor jezelf, beter voor het milieu. En regel hulp, want in je eentje is het véél werk. Dus ja, bij ons werkt winnares Melissa gewoon mee! Verfklodders in het haar een een big smile on her face. Want Willy ziet er na een paar uurtjes al compleet anders uit!

ecm_willy_schilderen.jpg

 

STAP 3 - STOFFEREN:

Als je een leuke oldtimer-caravan op de kop tikt, kun je er donder op zeggen: er zitten muffe oude kussens in met een bekleding die je zelf echt nooooooit had uitgezocht. Bekleden dus. Maar hoe? Marielle van urbans and indians is er een kei in en is Hoofd Stofferen tijdens de Extreme Caravan Makeover. Binnen een paar uur naait ze kussenbekleding op maat voor Willy. En extra sierkussens. En gordijnen. En blijft ze alsmaar roepen dat het echt heel eenvoudig is. Wil je weten hoe je het aanpakt? Bekijk dan onze online Workshop Caravan-kussens Stofferen. You can do this! Zeker met onze heldere stap voor stap tutorial er bij. Deze instructie download je hier.

ecm_willy_stoffering7.jpg

ecm_willy_stoffering.jpg

Voor Willy koos Marielle een soepele meubelstof in warm grijs. Melissa: "Wauw, precies wat ik mooi vindt!" Tip: vermijd licht kleuren (vlekken), wol (kriebel aan je blote benen) en gladde stoffen (schuift weg tijdens het naaien). Kies voor een rustige basis. De woeste dessins en felle kleuren kun je beter in de losse kussens en accessoires laten terugkomen. Dan ben je niet snel uitgekeken en wissel je eenvoudig van stijl als je wilt.

De gordijnen krijgen aan de boven- en onderkant een tunneltje zodat ze op de spanners van de verwijderde vitrage passen. Kies hiervoor een dunne en soepele stof, anders gaat het te veel 'proppen' om te kunnen schuiven. 

ecm_willy_tutorial_stofferen2.jpg

 

 

STAP 4: STYLING

Linda van urbans and indians is vandaag Hoofd Styling. Ze maakte het moodboard en verzamelde een grote hoeveelheid accessoires. Tip: probeer alle praktische zaken (beddengoed, handdoeken, servies, lampen) zo veel mogelijk af te stemmen op je moodboard. En kies 1 dissonant, anders wordt het saai.

ecm_willy_styling_props_uitsnede.jpg

ecm_willy_crew5.jpg


Natuur
is een belangrijk element in het moodboard voor Willy. Daar kun je allerlei mooie dingen mee verzinnen. Een leuk idee is om een reizende tentoonstelling te maken. Neem een paar canvasjes of ondiepe doosjes mee op reis en maak een mooie expostie van alles wat je tegenkomt tijdens je trip; mooie schelpen, veren, papiertjes etc. Dit maakt niet alleen sfeer in je caravan, maar vormt ook een mooie herinnering aan je reis. De items maakt je eenvoudig vast met naald en draad of met ijzerdraad. Wil je het klein houden? Koop dan een pakket luciferdoosjes die je vult en op de muur plakt: de perfecte mini-tentoonstelling! 

ecm_willy_materialen_natuur2.jpg

ecm_willy_materialen_natuur14.jpgecm_willy_rultaat_binnen13_klein.jpg


Een andere slimme tip: denk 2D! Ansichtkaarten of mooi behang geven sfeer maar nemen geen ruimte in. Behangen gaat bovendien veel sneller dan schilderen. Wij gebruikten het mintgroene Harlequin-behang van Ferm Living. Met oude routekaarten kun je ook prima een wandje behangen. Het ziet er geweldig uit, en je kunt meteen aangeven waar je al bent geweest. Of waar je nog heen wilt natuurlijk! Verdere tips vind je in onze online workshop Caravan Stylen.

ecm_willy_behang2_urbans_and_indians.jpgecm_willy_behang3_urbans_and_indians.jpg

hammamdoeken_lr.jpgecm_willy_servies_orla_kiely2.jpg

 

HET RESULTAAT:

En dan NU het moment waarop iedereen heeft gewacht: MEET THE NEW WILLY!


ecm_willy_rultaat_binnen1.jpg

ecm_willy_potviaschaal.jpgecm_willy_ansichten_kleiner_urbans_and_indians.jpg

ecm_willy_rultaat_binnen2.jpg

 

ecm_willy_rultaat_binnen7.jpg

ecm_willy_na_afloop_melissa_nienke_buiten.jpg

Kijk ze daar nou zitten, Melissa en vriendin Nyncke! Moe, vol verfspetters maar o zo blij met het resultaat! Ook wij zijn trots en blij dat we in slechts 1 dag tijd Willy zo prachtig hebben kunnen maken! Melissa, we wensen jou vele prachtige reizen met jullie mooie caravan, geniet er van!

We hopen dat we met de Extreme Caravan makeover veel mensen heeft geïnspireerd tot een remake van hun caravan. Nou, hoog tijd voor 3 zangeressen met een tropische ode aan het relaxte leven! Mañana no pasa nada!

En dat geldt zeker ook voor ons! Pfoe!

ecm_willy_rultaat_zangeressen_bongomatik.jpg


Wil je meer weten? VROUW Magazine van De Telegraaf doet uitgebreid verslag op 25/26 juli, kopen dus die krant! Onze tutorials en het time-lapse-filmpje waarin je het héle proces ziet, komen binnenkort online! Stay tuned!

-->  bezoek www.caravanity.nl voor heel veel caravan-inspiratie

--> koop het boek met de mooiste caravan makeovers van Nederland en Belgie in beeld

--> koop de mooiste buiten-accessoires bij urbans and indians

 

Met grote dank aan Histor, Camping Bakkum, Lafuma, NU interieur | ontwerp, Ferm Living, en Studio Snowpuppe voor het beschikbaar stellen van prijzen, materiaal en locatie. Dank ook aan onze media-partner VROUW MAGAZINE - De Telegraaf en aan de band Bongomatik die speciaal voor deze dag een tune componeerden en een time-lapse film maakten. En als laatste: bijzonder grote dank (DANK!!) aan onze getalenteerde filmcrew Cristian Kiesling en Casper Boot die camera, geluid, montage en vormgeving voor de how to filmpjes deden!  DANK JULLIE WEL ALLEMAAL!!


Fotografie: Caravanity en urbans and indians.

reacties ( 1 )    |    plaats hier je reactie
20.06.2014 gepost door sander de breuk
WOW wat een resultaat
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube