Facebook Twitter Pinterest You_Tube
De beste festival (camping) tips -->

De beste festival (camping) tips -->

17 June 2013


Festivals zijn een geweldige uitvinding. En festivalcampings ook. Ok, het gaat er anders aan toe dan op de 5 sterren camping aan de Cote d’ Azur, maar dat is ook het leuke er aan. Zaken om rekening mee te houden: de grote hoeveelheid mede-kampeerders en het hoge trashgehalte. Maar Glam en Trash zijn prima te mixen categorieën. Hier een paar slimme tips voor een geweldig festival!

1. Rubberlaars meets fashion

Festivals hebben tegenwoordig en hoog catwalk-gehalte. Sterren als Sienna Miller en Kate Moss betreden de modderige muziek-velden al jaren met een grungy look van legerjassen, designer tops en rubberlaarzen, al dan niet met hot pants. Ook bij H&M hangt een speciale festival-collectie vol rokjes met hoge tailleband, kimono's, jurkjes met bizarre prints, hoge retrogympen, gekke zonnebrillen, haakwerk, kant en andere 'cut-out-stoffen'. Alles kan, maar kies voor stevige schoenen en kleding waarmee je op een boomstam kunt zitten.

header_image_start_festival1.jpg


2. Hot hot hot, cool cool cool

Het belangrijkste van buiten zijn, is je beschermen tegen zon en kou. Nooit van huis zonder je zonnebrand en - zelfs bij bewolking - blijven smeren. Als de avond valt, denk dan aan de oude padvinderswijsheid ‘trek iets aan voordat je het koud krijgt’, dus niet pas daarna.  Draag veel lagen. Gebruik het festival als ideaal excuus om mooie items van isolerende wol en zijde te kopen. Ben je een koukleum maar heb je geen zin om truien en dekens mee te sjouwen? Neem een muts mee voor 's avonds en 's nachts. En een reddingsdeken! Deze is piepklein, weegt bijna niets en houdt je koel of juist warm op het veld of in de tent. Hij kost een paar euro en ziet er lekker bling bling uit. Zilveren zijde naar buiten tegen hete zon, gouden zijde naar buiten om juist warmte vast te houden. Koude nacht? Bij een luchtbed leg je je reddingsdeken onder je slaapzak voor het meeste warmte, bij een schuimgevulde mat juist er bovenop.

3. Bring your own

Eerlijk is eerlijk; eten op festivals wordt steeds beter. Maar toch betekent het vaak: eindeloos in de rij staan om 4 dure munten neer te leggen voor een maaltijd waar je niet echt enthousiast van wordt. Weg tijd en en weg budget voor drankjes of festival-souvenirs. Dat kan slimmer: neem een basis-voorraadje eten mee naar het terrein. Pasta-salade of couscous, quiche, wraps, stokbroodjes, olijven, noten, mueslirepen en crackers zijn een goed idee. Ook instant noodles of soep uit blik kun je makkelijk opwarmen op een gaspitje bij je tent. Zie ook: de beste buitenrecepten. En onmisbaar: WATER! Veel water drinken is essentieel. Neem dus altijd een fles mee en vul regelmatig bij; op vrijwel alle festival-terreinen zijn water tappunten.

4. Kies de slimste spot voor je tent

Ga je ook slapen op het festivalterrein? Bedenk dan: de plaatsbepaling van je tent is cruciaal! Een belangrijke basisregel: the further the better! Kies een plek ver van hoofdpaden (om te voorkomen dat mensen die op je tent vallen), beekjes (natte grond) en toiletten (enorme stank en verdachte stroompjes). Liever wat verder lopen naar je bed en daarna lekker slapen, dan snel bij je tent met een rotnacht voor de boeg. Hoe beter je slaapt, hoe leuker het de volgende dag weer is.
header_festivals.jpg

5. Maak je tent herkenbaar

Als bijna iedereen dezelfde tent heeft, is het knap lastig om 's nachts je bed terug te vinden op een overvolle festival camping. De gratis apps Waar's m'n tent en Tentspotter helpen je  je tent te lokaliseren. Bedenk wel: de batterij van je telefoon raakt ook een keer leeg. Het is daarom slim om je tent herkenbaar te maken! Steek een bamboe stok in de grond en hijs een vlag of een opblaasbare mascotte die je van ver af kunt zien. Customize je tent met fluoriserende verf en een paar sjablonen van karton. Of kies voor fluoriserende scheerlijnen. Ook je buren zullen je dankbaar zijn!

 

6. Installeer een paar slimme apps

De festival-app van het evenement waar je heengaat, met blokkenschema en achtergrondinfo is natuurlijk onmisbaar. Maar ook andere apps kunnen je festival-fun verhogen. We noemden al even de handige Waar's mijn tent app (Android) of Tentspotter (Iphone), die je helpen je tent terug te vinden op drukke festivalterreinen. Om je nek niet te breken over de scheerlijnen is de Zaklamp app erg handig. Apps om de grillen van de weergoden te voorspellen zijn onmisbaar: Buienradar en Zonkracht. Maar ook Skirtalert om de vraag te beantwoorden 'kan ik een rokje aan of wordt het toch wat fris?'. Iemand de liefde verklaren ten overstaan van alle festivalbezoekers? Met LEDit kun je teksten plaatsen op de lichtkrant. Ook handig voor als je je vrienden kwijt ben. Snoeiharde tunes? Voorkom gehoorbeschadiging door te checken wat voor geluidsmuur er op je af komt met Safenoise (Iphone) of de Decibelmeter (Android). Leuk leuk leuk, maar het kost allemaal power. Daarom is de Battery Saver App ook geen gek idee. Daarmee heb je beter grip op je stroomverbruik en sta je niet ineens met een lege batterij. En voor het geval dat, kunnen we je een externe powerpack aanraden die je oplaadt met 220V of met een noodvoorraad AA batterijen. More juice more joy!

 

7. Neem de juiste spullen mee

De essentials: een festivalschema, stevige schoenen, een goede tas waarin je al je spullen makkelijk kunt meenemen, een EHBO set, zonnebrand, oordopjes (tegen schadelijke decibellen en een snurkende buurman), een wegwerp-regenponcho, een reddingsdeken, een muts, een waterfles, een zaklamp, een paar gezonde snacks en voldoende cash (de rijen voor pinautomaten zijn altijd lang). Verder: een externe batterij voor je mobiele telefoon, een paar plastic zakken voor van alles en nog wat, een fijne slaapzak en een waterdichte tent.

urbans_and_indians_anorak_kissing_rabbits_toilettas_etui.jpgLegioner_Mine_backpack_camel_voorzijde_schuin.jpgKeyblue_Redlight_New_Shoppingbag1_Susan_Bijl_urbans_and_indians.jpganorak_kissing_rabbits_picknick_kleed.jpg

Opvouwbare_strandstoel_Aloha_02_urbans_and_indians.jpgairshell_klapkrukje_Lafuma_urbans_and_indians.jpgslaapzak_sleepyhero_nomad_urbans_and_indians.jpg

De handigste festival-items uit het assortiment van urbans and indians: toillettas kissing rabbits, canvas rugzak, Susan Bijl shoppingbag, picknickkleed kissing rabbits, Aloha strandstoel, Lafuma klapkrukje, Nomad slaapzak.

 

7. Have fun!

HAVE FUN, ENJOY THE MUSIC, ENJOY YOUR FRIENDS, ENJOY THE OUTDOORS!

 

foto's crowd rafting: Victor Lax

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube