Facebook Twitter Pinterest You_Tube
12 last minute deco tips voor kerst >>

12 last minute deco tips voor kerst >>

17 December 2013


van onze gastblogger Anne van Midden:

"Het hele jaar door sleep ik van alles van buiten naar binnen. Takjes, schelpen, stenen.. In de winter is dit niet anders; als het zou kunnen, zou ik zo de eerste sneeuw in de woonkamer strooien. Niet gek dat ik elk jaar, zodra de Sint wegvaart, als een kind zo blij rond de kerstbomen sta te hupsen om het mooiste exemplaar mee naar huis te nemen.

Edible conifers - Jen Vitale. Photo by Laura Dart.jpg
Jen Vitale&Laura Dart

Oké, dan is de boom binnen, maar die moet natuurlijk een beetje leuk aangekleed worden. En daarna de rest van het huis nog. Tja, hoe doe je dat als er allerlei deadlines in je agenda staan te roepen? Herkenbaar? Dat dacht ik al, daarom heb ik de 12 beste last minute kerst tips voor jullie op een rijtje gezet. Vergeet de knipperende lichtslangen, engelenhaar en glimmende ballen. Denk puur natuur met al het moois van buiten: takken, veren, bladeren.. Easy does it!


1. Hang een paar mooie takken aan gouddraad. Heb je de slag te pakken? Dan kun je er ook een mooie mobiel van maken. Tip: het draad rolt niet af terwijl je bezig bent als je het uiteinde van de tak even insmeert met een beetje lijm.

Christmas evergreen mobile - Kinfolk magazine.jpg

Kinfolk magazine

 

2. Tel de dagen naar kerst af met deze super easy adventskalender. Neem een grote tak, koop plakletters bij de kantoorboekhandel of - als je een vaste hand hebt - zet de dagen erop met een zwarte marker. Gebruik een armband of lint eromheen als aanwijzer.

3. Niet weggooien, die overgebleven stukken kerstboom! Touwtje erom en ophangen! Very easy!

DIY advent - Anna Leenas.jpgvia Julie Walker Instagram.jpg
Anna Leenas | Julie Walker

 

4. Voor een beetje bling spuit je bladeren of takken met goudverf. Op tafel, in een vaas, aan de muur. Waar niet eigenlijk?

Leaves - Ling Meng2.jpgDIY - Maureen Stevens.jpg
Ling Meng | Maureen Stevens

 

5. Geef je kersttafel een natuurlijke en feestelijke look met veren, takken en noten. Kruidnagels, steranijs of andere mooie kruiden zien er mooi uit en ruiken ook nog eens lekker.

6. Iets minder last minute, maar wel heel gaaf: een wijnkoeler van ijs met cranberries en dennentakken erin. Het ziet er spectaculair uit en is redelijk eenvoudig. Zet 2 plastic bakken van verschillende formaten in elkaar (zorg dat ze in je vriezer passen). Bouw de koeler op uit meerdere lagen water, zodat de bessen en takken goed verspreid worden.

Foodstyling - Kara Rosenlund.jpgWijnkoeler - Bron onbekend.jpg

Kara Rosenlund | Pinterest - bron onbekend

 

7. Hoezo kerstBOOM? Zo’n mooie tak werkt ook prima! En op een mooie vaas na, heeft hij verder geen decoratie nodig.

8. Geen zin in veel versiering? Alleen een stukje muur met mooie beelden en wat takjes geeft toch een decembersfeer, zonder dat je huis bedekt is met glitter en naalden.

vaas via Living.no.jpgDIY moodboard - nature clipping - Erin Boyle.jpg

Living.no | Erin Boyle

 

9. Cadeautjes inpakken? Maak er eenvoudig wat moois van met kraftpapier en een winters takje.

10. Laat die plastic glitterslingers maar in de winkel liggen; deze zijn toch veel mooier? Hier met varens, maar met allerlei moois uit de natuur uit te voeren.

KASI studio - giftwrap.jpgDIY backdrop - Poppies&Posies.jpg

KASI studio | Poppies&Posies

 

11. Toch behoefte aan wat meer bling tijdens de feestdagen? Pak de goudverf er weer bij en maak makkelijk slingers van dennenappels of veren. Mooi in de kerstboom, maar ook zomaar aan de muur.

Pinecones - Alice G. Patterson.jpgcopper feathers diy - Anna&Pernilla.jpg
Alice G. Patterson | Anna&Pernilla

 

12. Weg met de ouderwetse kransen! Deze kransen maak je zonder oaseschuim, hulst en minikerstballetjes. Noem het de kunst van het weglaten.

Sarah Winward for oncewed.jpg
Sarah Winward

Fijne dagen en tot volgend jaar!"


Anne van Midden - Inspire Styling

reacties ( 0 )    |    plaats hier je reactie
Geef je reactie
* Verplichte velden zijn gemarkeerd met
*
Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
*
*
*
laat dit veld leeg

blogposts


Facebook Twitter Pinterest You_Tube